Kom i gang

OnlinePrint

375 views 0

Zirius OnlinePrint – veien mot et papirløst kontor.

Med OnlinePrint flytter du manuelt arbeid som utskrift, pakke i konvolutt og postlegging av faktura og purringer på papir til et eksternt printsenter. OnlinePrint håndterer utskrift, pakking, frankering og postlegging profesjonelt, sikkert og ikke minst meget prisgunstig. Det sparer deg masse tid og papirarbeid, samtidig som du kutter kostnader. Hver natt overføres de fakturaene som skal sendes ut elektronisk til printsenteret. Printsenteret skriver ut, pakker, frankerer og sender papirfakturaene til dine kunder. Det betyr at det ikke er behov for egen skriver, egen frankering eller eget tidsbruk for å få sendt ut fakturaer i papirform.

OnlinePrint passer for alle bedrifter – om det er lite – eller ett stort volum papirfakturaer. Det settes enkelt opp i Zirius.  

Fordeler med Zirius OnlinePrint:

  • Zirius OnlinePrint i tillegg til EHF og .pdf som sendes e-post = 100% elektronisk fakturering
  • Ingen egen håndtering at papirutsendelser.
  • Sparer tid og kostnader
  • Purrenota kan sendes OnlinePrint
  • Ingen oppstarts- eller abonnementsavgift

Zirius OnlinePrint fra Zirius og Zirius Portal

Zirius har automatikk som sender faktura til OnlinePrint dersom det ikke finnes annen forsendelse (feks EHF/e-post) på kunden.
I Zirius Portal angir man på kundekortet, fanen Forsendelse, om kunden skal ha forsendelse ved Zirius OnlinePrint. Alternativt kan man ved ordreregistrering velge OnlinePrint som Forsendelse.
Dersom klienten er tilknyttet et regnskapskontor i Zirius og OnlinePrint er aktivert, vil kostnad for bruk pr utsendelse fra OnlinePrint vil bli viderefakturert fra regnskapskontoret.

Rutinen i bruk

Gitt at oppsett er satt til Kjør OnlinePrint på alle ordre uten andre forsendelser, vil Zirius automatisk sende ut faktura til OnlinePrint dersom kunden ikke har annen forsendelse.

Forsendelsesmetode for kunden ser du i kundekortet, fanen Forsendelser.

I bildet under vises et eksempel der kunden ikke er satt opp med forsendelse, og her vil da utsendelse av faktura gå via OnlinePrint.

Purrebrev sendes ved hjelp av OnlinePrint fra Purre-rutinen i Zirius, uavhengig av hvilken forsendelsesmetode som finnes på kundekortet.

Oppsett i Zirius 

I Zirius under Fil-Klient innstillinger-Generelt finner du fanen OnlinePrint. Her må du legge inn informasjon om lisens, så vil det dukke opp flere valg.

 

 

  1. Velg “Kjør OnlinePrint på alle ordre uten andre forsendelser”.  Det innebærer at alle fakturaer til kunder som ikke allerede har forsendelsesmetode (EHF, e-post, osv) blir sendt til OnlinePrint. Hvis du ikke haker av for dette valget må du manuelt definere på kundekortet hvilke kunder som skal ha faktura sendt via OnlinePrint.
  2. Fakturarapport skal normalt sett stå til som vist på bildet.
  3. Purrerapport: Velg hvilke blankett som skal brukes ved purrenota til OnlinePrint. 

Du starter jobben med utsendelse av faktura fra Fil-Forsendelse -Utboks. Marker aktuelle høyreklikk og velg Utfør jobb så sendes jobben til OnlinePrint.

Aktiver varsling fra Utboks

Går til Fil-Mine innstillinger og hak av for Gi varsel om ikke utførte forsendelser ved utlogging. Da vil det, hver gang du logger av, bli varslet hvis det ligger noe i utboks som må sendes ut.

Priser OnlinePrint

Prislisten ser pr 1/1/2020 slik ut. Eksempelvis koster en faktura på en side kr 15,-. Hvis det er flere sider er det tillegg på kr 3,00 pr ekstra side.

 

Kostnad pr utsendelse med OnlinePrint vil bli fakturert månedlig.