Innkjøp til Regnskap

0 views 0

Innkjøp som ligger under Til Regnskap er bekreftet mottatt og klare for oppdatering til regnskap.

Bokføring skjer fra Til Regnskap, og det forutsettes at informasjon fra faktura er tilgjengelig for å bokføre innkjøpet. Bokføring her forutsetter at kontokoder som benyttes på varenen har oppsett for Beholdningsendring. Les mer om Kontokode

Grunnoppsettet styrer om Innkjøp skal overføres til regnskap eller ikke. Standard er at det skal stå aktivt, men valget styrer om status heter Mottatte innkjøp og Til statt, eller Til Regnskap.

Når du åpnet et innkjøp under Til regnskap

Det er 4 forskjellige faner.

Nøkkelopplysninger: Opplysninger om inngående faktura som valuta, valutakurs, faktura-, forfallsdato, fakturanummer, KID, bankkonto / IBAN, Swiftadresse og dimensjoner.

Her kan det hentes opp inngående bilag fra Arkiv. Da må først bilaget flyttes fra Dokumentflyt-innboks til Arkiv.  Les mer om Dokumentflyt

Varer: Her kan Pris (faktisk innkjøpspris fra faktura) oppdateres, og også evnt rabatt

På linjenivå er Frakt og Toll kun estimerte verdier, og dette kommer fra oppsett på varens leverandør.  Hensikten med å benytte slike påslag er for å oppdatere varekost som går til konto satt opp for Beholdningsendring.

Summen fra fakturaen skal stemme med det som summeres opp basert på Sum1.

Sum2 =  varekost som oppdateres til konto for Beholdsningsendring, men har sånn sett ikke noe med faktisk fakturasum å gjøre

Dersom det er reell frakt på fakturaen så skal dette beløpet legge inn under Frakt nederst i bildet.

Eksempel fra denne varens leverandør, hvor det er lagt opp 16,47% i frakt pr stk. Dette gjenspeiles ved linjesum frakt kr 279,99

Frakt- og tollpåslag går mot egne balansekontoer som settes opp i firmakonto
oppsettet (Ajourhold, Firma og Kontoer. Nr. 10 og 11)

Beløp: MVA detaljer og totalsum med øresavrunding. Det er mulig å korrigere momsgrunnlaget på aktuell sats. Korrigeres momsgrunnlaget må differansebeløp justeres i Oppsummering.

Oppsummering: Viser regnskapsposteringene som systemet foreslår gitt oppsett kontokode på varen, oppsett i firmakonto for toll og frakt, øresavrunding og moms. Her er det mulig å legge til kontoer hvis det er andre som skal benyttes, og flytte beløp mellom kontoene før godkjenning.

Er alt korrekt i forhold til faktisk faktura er det klart for Godkjenn. Ved Godkjenn kjøres det en automatisk oppdatering det som ble gjort av endringer på varens pris og rabatt fra leverandør, varens kostpris i varefifo, varebevegelse, overføring til innkjøpsstatistikk og bokføring.  Dagbokslogg finnes under Regnskap- Dagbokslogg.

Dersom man heller vil bokføre varekostnaden for et innkjøp manuelt, kan man fra Høyreklikk velge Overfør til statstikk.