Zirius Hjelp ERP

Velkomstbildet

0 views 0

Velkomstbildet

Velkommen er den første siden man kommer til når man har logget seg inn på en klient. Siden viser som standard Firmanavn med adresseopplysninger og Bruker som har logget seg på klienten, men det er mulig å legge til grafer for egen visning.

Nytt skrivebordselement:

Høyreklikk i velkomstsiden og velg Nytt skrivebordselement. Her kan kan det velges om det skal legges til et Graf-vindu eller RSS feed.

Legge til Graf-vindu: Her vises alle Graf rapporter som er lagt inn på klienten. Velg Graf som skal legges som skrivebordselement, og utvalg som er lagret på rapporten. Det er mulig å lagre utvalg på rapporten med automatisk utvalg på fra/til år, kvartal, måned, uke eller dag. Trykk på Legg til for å legge til Graf som skrivebordselement.

Legg til RSS feed: Det er lagt inn ferdige linker til en del av de største nettsidene, men det kan også legges inn egen RSS feed. Trykk på Ny nedtrekksmenyen, velg en av de ferdig definerte nettsidene eller legg inn egen URL, kryss av eventuelt for Vis dato eller Vis dato som klokkeslett og trykk OK. RSS feed blir da lagt til som skrivebordselement.

Redigere skrivebordselement (oppdater, editer, flytt, fjern): Det er mulig å markere kantene i et skrivebordselement og øke eller minske høyde/bredde. Eller ved høyreklikk i et skrivebordselement, der det ikke er noe tekst og velge enten oppdater, editer, flytt eller fjern.

  • Oppdater: Kjører Graf rapport på nytt eller sjekker om det har kommet nye RSS feed.
  • Editer: Åpner editer vindu for å gjøre endring på Graf vindu eller RSS feed.
  • Flytt: Gjør det mulig å flytte skrivebordselement der man ønsker.
  • Fjern: Fjerner skrivebordselement fra Meny Velkommen siden.

Bakgrunn: Det er mulig å definere et bildet som velkomstbildet, som felles for alle brukere av klienten, eller bare for den brukeren man er logget på med. Dette gjøres ved høyreklikk et sted det ikke ligger noe skrivebordselement fra før, velg Bakgrunn og velg Sett min bakgrunn eller Sett klient bakgrunn. Velg bilde fra harddisk og velg Open. Slett min bakgrunn eller Slett klient bakgrunn fjerner bakgrunnsbildet igjen.