Snarveier i Zirius

0 views 0

Snareveier og smarte funksjoner i Zirius

Feltet øverst til høyre gir rask tilgang til det du trenger. Ctrl+F9 tar deg til feltet, og så kan du skrive inn det du leter etter i Zirius.  Det kan jo noen ganger være vanskelig å huske i hvilken hovedmodul du finner ønsket program, så da er dette et godt hjelpemiddel. Samme felt kan også brukes for direkte oppslag på ønsket kundekort, eller for eksempel åpne ett prosjekt direkte. Det er også mulig å definerer egne hurtigtaster fra feltet, hurtigtastene F1-12, dersom man ønsker å tilpasse for egen bruk.

Søk etter ønsket program vil ta deg rett til programmet. Du kan gå til alle programmer i Zirius på denne måten, så sant du skriver inn et programnavn som finnes. Skriver du for eksempel bankkonto + enter, kommer du rett til oppsett bankkonto.

Andre muligheter for rask tilgang

k = åpne  kundekort:  feks   K 10001 og trykk enter, så åpnes kundekort for kunde 10001

Tilsvarende oppslag gjøre for følgende andre oppslag:

L = åpne Leverandør, feks l 50001 enter åpner leverandør 50001

K= åpne varekort, feks  v 1010 enter åpner varekort for varenr 1010

P= åpne Prosjekt, feks  p 100 enter, åpner prosjektnr 100

A= Åpne anleggsmiddel, feks  a 4 enter, åpner anleggsmiddel nr 4

Sende e-post fra Zirius: skriv i feltet @ navn@domene.no for å åpne epost dialogen i Zirius.

Andre søk:

Skriv tk zirius, for å søke etter zirius i 1880

Skriv g zirius, for å søke etter zirius på google.com

Skriv br zirius for å søke etter zirius på Brreg.no (Brønnøysundregistrene)

Definere egne funksjonstaster F1-12

Velg Oppsett så kommer du til en dialog der du kan sette egen beslutning for hva funksjonstastene skal gjøre for ditt bruk.