Aktivere ZTL

0 views 0

ZTL er en løsning som baseres på Open Banking. Det betyr at ved å aktivere ZTL så kan du ta i bruk OnlineBank så lenge din bank finnes på listen over banker som støttes. Se listen her  Banker som støttes av ZTL Pr 01/10/2024

Tykk på linken her for mer informasjon om ZTL

Aktivering av ZTL

Før du starter på selve aktiveringer så sørg for at de bankkontiene du ønsker å aktivere er lagt opp under Ajourhold-Firma-Bankkonto.  Det er krav til at det er lagt inn tilhørende IBAN/BIC på bankkonto. Synkroniser Bankkonto til Zirius Portal (zerp.no) ved å trykke på

Løsningen forutsetter at KlientPortal er aktivert. Gå til Fil-Zirius Portal og aktiver KlientPortal.

Når dette er gjort kan du logge deg inn i Zirius Portal (zerp.no) og aktivere selve ZTL avtalen.

Gå til Administrer selskapet, Konfigurasjon- Betaling-ZTL konfigurasjon og velg Aktiver.

Da starter det en aktiveringsrutine for ZTL.  Følg veiledningen som vises underveis. Avtalen må signeres at den/de med signaturrett i selskapet.

Når ZTL bekrefter at avtalen er signert må vedkommende med rettigheter i banken opprette Samtykke i banken. Logg på Zirius Portal (zerp.no) og gå til din brukerprofil for å opprettet Samtykke ved hjelp av BankID.

Samtykke gjøres i din bank, og du må godkjenne med BankID.

Det er din bank som definerer antall dager et samtykke er gyldig. Du får beskjed om å fornye samtykke automatisk når perioden for samtykke er over.

For å godkjenne betalinger må bruker aktivere BankID på sin brukerprofil i Zirius Portal (zerp.no). Les mer her

Dersom du skal sende betalinger via ZTL fra Zirius ERP, må du aktivere “Bruk kundegodkjenning” i Remittering-Oppsett. Det er egen logikk for styring ved bruk av ZTL så det er viktig at “Bruk kundegodkjenning” er aktivert.

ZTL i bruk

Når du sender betalinger til ZTL vil det være avhengig av din bank hvor mange betalinger du kan sende samtidig.  Dette varierer fra bank til bank fra max 10 stk til max 100 stk. Ta kontakt med support@zirius.no for å få avklart hva som er gjeldende regler for din bank.

Generelt når det gjelder ZTL må du godkjenne betalinger pr forskjellige “fra bankkonto”.  Har du feks 2 betalinger fra forskjellige “fra bankkonto” så må du altså godkjennes disse til utbetaling hver for seg.

ZTL og valutabetalinger.

Det er ingen bankgebyr ved valutabetaling via ZTL

Fordelen med å bruke ZTL er at betalingen går igjennom med den kursen som du godkjenner betalingen med. Det betyr at du slipper å forholde deg til agio/disagio på kursforskjell mellom tidspunktet du godkjenner betalingen og tidspunkt banken bekrefter betalingen.

Det vil bli en agio/disagioføring  på reskontroposten når det er avvik mellom valutakurs i ERP når det inngående bilaget ble bokført, og den valutakursen som ble benyttet når du godkjente utbetalingen.

ZTL støtter en lang liste med forskjellige valuta. Er du i tvil om ditt behov dekkes, så er det bare så ta kontakt med support@zirius.no for avklaring.

ZTL støtter betalinger fra valutakonto dersom det er aktuelt.

Lønnsutbetalinger som sendes via ZTL

Utbetaling av lønn vil for lønnsmottaker vise ZTL som avsender.

Tidsfrister for godkjenning av betalinger ved bruk av ZTL

Normalt sett bør godkjenninger være sendt før 23:59 dagen før forfallsdato.

Utbetaling lønn kan sendes samme dag (men før kl 11:00)

ZTL sammen med annen bankintegrasjon.

Du kan ikke ha forskjellige bankavtaler på samme bankkonto aktivert. Det innebærer ved aktivering av ZTL må eventuell annen bankavtale deaktiveres.

Innbetalinger og kontotransaksjoner

Det kommer innbetalinger og kontotransaksjoner ved ZTL, men det må bestilles egen avtale dersom du har behov for innbetalinger med KID.

Innbetalinger med KID

For innbetalinger med KID  må etableres egen avtale for OCR/Egiro i din bank.
Anbefalt format er Egiro (Cremul) med Zirius datamottaker (00168050). Dette må bestilles i din bank.

Priser

Med forbehold om endringer, prisene pr oktober 2024 er som vist under.

Transaksjonsprisene ved bruk av ZTL er standardpriser fra Zirius. Kr 4,00 pr utbetaling, og kr 2,00 pr  innbetaling

Utbetaling av lønn, kr 4,00 pr lønnsmottaker.

Månedsabonnemnet for OnlineBank (Kr 62,00) og KlientPortal  (kr 159,00).

Det er en oppstartskostnad for etableringen av ZTL på kr 250